Måste bara tipsa om denna underbart goda morotssoppa, som jag tillredde igår fredag till vår trerätters fredagsmiddag.

Mustig morotssoppa med sting

(Recept och bild från tasteline.com)

4 port.

Ingredienser:
10 st morötter
2 st gul lök
1 bit ingefära, ca 20 g
3 msk Touch of Taste Grönsaksfond
1 l vatten
apelsinsaft, från 1 apelsin
salt och peppar
olja

Tillagning:

1. Skala och skär morötter och lök i mindre bitar.

2. Riv ingefära och fräs tillsammans med morötter och lök i olja.

3. Tillsätt vatten och fond och låt allt koka tills morötterna är mjuka.

4.Mixa soppan med stavmixer. Pressa i apelsinen och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära.

5. Servera nybakat bröd till.

Jag gjorde lite egna ändringar i receptet och det blev jätte gott. Lämnade bort apelsinen, men tillsatte 2 dl grädde i slutet av kokningen.

Den var mycket god att värma upp idag också, för smakerna hade fått gotta sig under natten i kylskåp.

För den som är intresserad kan jag skriva ner huvudrätten och desserten också. Denna morotssoppa var alltså förrätten. Huvudrätten var egengjorda hamburgare. Och efterrätten blev glass med färska gjordgubbar och maränger.

Senare på kvällen kollade vi på film och åt mera gottis i soffan. En lugn kväll.

Alltför lugnt är det här tycker vi numera efter vår resa... För lite happening i stan. Hoppas detta ändrar till sommaren, för det är alltför tråkigt just nu. Vill även hälsa på flickornas nya lilla flick-kusin men så länge tjejerna är snoriga vill jag undvika det, så dom inte i misstag smittar ner någon...

Nu ska vi fortsätta chilla denna lördagkväll. Hoppas ni har en trevlig helg alla!

Hej svejs!
 

Kommentera

Publiceras ej