Har nog stått närmare 6-7 timmar i köket idag.

Började dessutom på lite igår kväll redan med mina beställningsarbeten, så det kan ha blivit lite längre t.o.m.

Och här är resultatet:

Kalkon-medwurst-tårta.
 
Lax- och räktårta.
 
Gräddtårtan, exakt enligt önskemål, både fyllningen och garneringen. :)
 
Dessa gjorde jag åt oss själv. NAM vad goda alltså. Lägger ut receptet här under, för de är så lätta att göra och snabbt går det.
 
200 g marabou daimchoklad
2 dl corn flakes
 
Smält chokladplattan över vattenbad. Blanda i 2 dl cornflakes och klicka ut i lagom stora klickar på bakplåtspapper. Ställ i kylen tills de stelnat. Avnjuts kalla.
 
Gudomligt goda är de, så gör dubbelsats om ni är många familjemedlemmar som tycker om sött. ;)
 
Inatt har vi stora tjejen borta, hon ska sova över hos sin kusin. Hon var dit igår på barnkalas och det var då de kom överens med hennes faster om en övernattning inatt. Hon var så glad! Lilla får lite tumistid med mig, för pappsen är också på nåt kalas ikväll.
 
Vi bara slappar och kollar på film nu. Tårtorna är hämtade och jag har diskat och städat undan i köket samt plockat upp lite överallt i huset, så jag kan med gott samvete ligga på soffan nu ett tag.
 
Imorgon blir det kalas, flickornas kusin fyller 7. Oj, måste paketera in gåvan kom jag på. :)
 
Hej svejs!
Vi hann vara en helg på tumis under sommaren också, jag och maken. En natt på flera år som vi spenderat på annat håll från barnen. Kändes mycket konstigt var vi båda överens om, men nyttigt samtidigt och desto roligare att förenas efteråt, våran lilla familj, efter att flickorna varit hos sin mormor och vi var på våra goda vänners bröllop, i Borgå.
 
 
Det var kul att uppleva ett Thailändskt bröllop. Det var lite likt de vietnamesiska sederna, men maten var mycket starkare. Munnen brann nästan upp. :) De använder massor med chili i sin matlagning, för den som inte visste.
 
Vi bodde på en fin herrgård 7 km från där bröllopet hölls, så det var riktit lagom avstånd tycker jag. Tyvärr hann vi inte njuta alls av spa´t som fanns på herrgården, eller av simavdelningen, fast vi betalade ett dyrt pris, men frukostbordet fick vi i alla fall njuta av. Och det var faktiskt så varmt och soligt ute så vi satt där på balkongen och avnjöt téet och kaffet efteråt. Mysigt. :) Så här såg det ut när vi fotograferade lite på vår promenad efter frukosten.
 
 
 
Mycket vackra vyer!
 
Vi hann se lite av Borgå stad också, innan vi båda tyckte att det nog var dags att börja söka sig hemåt igen, för vi saknade flickorna så mycket. :)
 
Det har nu redan gått en månad sedan vår Borgå-resa och en liten weekend-tripp till ett annat ställe är nu i planeringen. Men då åker vi hela familjen tillsammans. <3
 
Nu blir det Tack och God natt för min del.
 
På återseende!
Känns som att hela huset blåser bort vilken minut som helst. Har världens höststorm på gång här hos oss, och i stora delar av landet enligt facebook...
 
Har många spännande saker på gång här hos oss annars också, men vi måste ta en sak i taget. Har ju haft en låååång paus nu, då jag inte rapporterat läget alls. Så jag tror vi börjar med lite bilder från denna sommar. :)
 

Jag med Angela och hennes kusin Niclas vid hamnen i Villmanstrand. Underbart vacker stad.
 

Systrarna badar hemma hos oss. Båda fullkomligt ÄLSKAR vatten!
 

Felicia fin på kalas, inte sitt eget dock, som synes på nästa bild.
 

Paris´ ett års tårta! MYCKET god!
 

Någon ville leka med födelsedagsbarnets gåva. :)
 

Här spenderade pappan i huset en stor del av sin sommar.
 
Och sålde bl.a. sådant här:
 

Chicken Burritos
 

Och chicken nachos.
 
Man skulle ju tro att vi hängde vid försäljningstältet var och varannan dag och åt endast deras mat, men
i själva verket blev det bara tre-fyra gånger jag var dit och åt med barnen. Några gånger förde vi dit något de behövde, och var med och inhandlade varor, men annars fick de mest klara sig själva, och gjorde det fint. Nu är det ju för kallt att stå och sälja i ett tält, men det var kul så länge det varade. :)
 
Själv har jag jobbat endast lite under sommaren, men nu är både jobbet och förskolan i full gång igen.
 
Hade dessutom anmält stora till en hip-hop danskurs denna höst + vinter, men tyvärr blev det inte av p.g.a. för få deltagare, så det var ju synd. Hon hade verkligen sett fram emot det.
 
Nu måste jag krypa till kojs, är otroligt trött, men jag återkommer en annan dag.
 
Avslutar med en bild på produkterna jag buzzar för tillfället. Ska prova dem själv och dela ut åt släkt och vänner för att få feedback. Doftar verkligen gott!
 

Airwick doftpinnar. Midnight Blackberry & vanilla Silk samt Cool Linen & White Lilac.
 
Nu blir det tack och god natt för min del!
 
Söta drömmar!
 
:)