Midsommaraftonen igår spenderade vi hos min syster. Hennes mans föräldrar och vår mamma var där också.

Vi hade jätte tur med vädret, solen lyste hela dagen och det var så varmt så vi kunde sitta på terassen hela dagen + kvällen. Barnen lekte i sandlådan och gungade. De fick ta ett par matpauser, för på menyn stod grillat kött och korv samt potatis, grönsaker och sallad. Allt var så gott. Till dessert hade min syster gjort en rulltårtsbakelse som var så god och "mintig" i smaken, mintkakao var det visst. :)

Jag fick lite färg på axlarna och solandet har fortsatt idag, när vi var och se på en fotbollsmatch som min mans lag hade. Märkte att han är lite frustrerad när han inte själv kan spela... Han går omkring där med sin kamera och är nu "kameraman" för sitt lag...

Själv var jag inte så intresserad av spelet, hade inte ens koll på ställningen och vem som fick mål när. T.o.m. Angela hade bättre koll! Hon har varit på flera av deras matcher än vad jag har. Hon hade koll på att de förlorade...

Ikväll bjöds vi på grillfest, men jag och lilla softar här hemma medan andra halvan av familjen åkte iväg ett tag. Blev så trött av allt sol, men lite färg är alltid kul. :) Har länge nog varit blek som ett spöke. Om jag hade modet, skulle jag gå omkring i ikini varje dag nu om vädret bara håller i sig, för idag är den första dagen som det varit över 20 grader varmt. Riktigt ordentigt somrigt, precis som det ska va´.

Har jobbat i trädgården de dagar det inte regnat, men inte fått allt klart ännu. Känns som ett evighetsprojekt.

Hamnade dessutom till sjukhuset med lilla då hon reagerat starkt på ett myggbett. Hon fick ett nära ögat, så det svällde igen följande morgon. Dagen innan tyckte jag fortfarande att det inte var någon fara, men läkaren skrev ut allergimedicin under vårt besök, så det är ju skönt att det finns något man kan ge för att lindra besvären hon har.

Min syster har hela sitt liv haft sama besvär med insektsbett och reagerade starkare när hon såg bettet. Tror hon förstår bättre vad det handlar om när hon själv haft det. Förstår nu att min egen tanke "det går ju om på ett par dagar" var lite självisk... Från min systers synvinkel var det ju "Men tänk de par dagarna att hela tiden ha besvär som konstant kliande och viljan att riva sig själv hela tiden". Såna här gånger är jag tacksam att ha någon som ger en sin ärliga åsikt, så att man själv tänker till lite extra och utgången blir bättre i slutändan. Det handlar ju om att barnen ska må bra.

Har inga planer för imorgon och det känns skönt. Kommer att bli lite mycket program inkommande månad, så det är skönt att ladda lite innan. Lugnare på jobb-sida för min del, för nu får mannen ta vid. ;) Han har flera "gigs" redan. :D Så glad för honom! <3

Hej svejs tills nästa gång!
Tillbaka för att skriva en liten uppdatering om vad som händer hemma hos oss just nu.

Denna vecka har gått otroligt snabbt tycker jag. Har haft gäster några dagar denna vecka, men tyvärr har då också myggbetten kommit som på posten. De är så otroligt många här hos oss, för att vi bor så nära skogen... Världens mest onödiga djur - EVER!!! I mina ögon. Vi har ju varit ute när det inte regnat. Grillat osv. Samt försökt ordna upp lite på gården. Lite förändringar har det blivit och blir ännu, bara det får ta den tid det tar.

Igår var jag på lite shopping med mamma. Hon kom hit efter sitt frisörbesök och vi fick båda köpt de blommor vi skulle ha utomhus. Brukar alltid ha det klart till midsommar. Vilket ju är nästa helg... Sen köpte vi mat och kollade lite kläder samtidigt. Träffade ett par bekanta i butiken, tar alltid längre tid när man fastnar med munnen. :)

Glömde köpa mjölk dessutom, så jag borde söka mig till någon butik idag igen... Men har sån konstig molande värk i magen, så jag vet inte hur jag ska kunna åka i väg någonstans. Skulle ju ha en klassträff ikväll också, men det får jag nog tyvärr ta och hoppa över... Fick ju ingen magsjuka, när dottern var sjuk, så jag hoppas att det inte är något sådant på intågande... :/

För exakt en vecka sedan kom min storasyster hit. Hon bodde hos sin mamma en natt, så på kvällen träffades vi på en restaurang tillsammans med min syrra och hennes man, åt gått och sen gick vi ut för att dansa efteråt. Det var inte så mycket folk ute, tror nog de flesta sökt sig till sina sommarstugor. Det skulle jag också göra om jag hade någon. :)

Får nog inget annat gjort idag än att ligga i sängen och surfa på internet. Var ute på terassen en vända och vattnade blommorna och tog lite frisk luft, det gjorde gott, men magen lugnade inte ner sig. Tvärtom skulle jag nästan säga. Tycker inte om att ha oförklarliga symtom. Vill alltid veta vad det beror på, men det är inte det lättaste...

Ska försöka sova en stund, så kanske det känns bättre efteråt. Kan ju alltid hoppas.

Hej svejs!


Den här nyheten provade vi på idag tillsammans med en kladdkaka + vispgrädde, som jag hade förberett tills efter kvällsmaten. Hade min systers döttrar här några timmar på eftermiddagen.

Den var riktigt god. Den smakade inte SÅ mycket daim, men riktigt lagom mängd tycker jag. Den får 4 +++ av fem möjliga, för jag älskar ju choklad. :)

På förmiddagen hade jag ett läkarbesök och passade på att kolla in lite loppis-grejer efteråt. :) Gjorde några fynd, som kanske kommer att synas på bloggen fram över. ;)

För övrigt har jag tänkt vara ledig denna vecka. Hade ju tänkt vara det förra veckan också, men fick så många samtal att jag ändå jobbade tre dagar sist och slutligen. Inga långa dagar, men ändå. Får se om det lyckas bättre denna gång. :)

Har en huvudvärk som inte vill ge med sig denna mulna måndag... Det kändes lättare i huvudet när vi hade besök här, men nu är det riktigt jobbigt igen... Och jag gillar inte medicin, men ibland är man bara illa tvungen att ta lite värkmedicin för att orka hela dagen till slut.

Ska betala lite räkningar nu. Jeij!!! Ok, den känslan infinner inte sig just nu, men kanske efteråt? Nej, inte då heller, för då skulle man ju vilja ha lite pengar över också. Nåja. Sånt är livet.

Hej svejs!