Nu har vi återvänt från vår Lapplands-resa. En vecka skön avkopplande semester kan man också kalla det. :) Ska fara dit igen på hösten. Fastän Angela har börjat sin förskola just då, men en vecka måste hon väl kunna få ledigt, tror jag i.a.f. Det är bara så kul att komma bort från vardagen ibland, om än bara för ett tag, så känns det igen roligt att komma hem och man är motiverad att ta itu med alla dessa "måsten" som känns så långt borta under denna semester-vecka.

Vi bara tog dagen som den kom och gjorde vad vi hade lust att göra. Gick ut för att äta på restaurang endast en kväll, annars fixade vi maten själv. Stugan var ju bara för härlig. Och stor! Det var bara att välja sovrum, för det fanns fyra dubbelrum. Hur lyxigt är inte det. Sedan ett rymligt kök med matbord för 6 personer och ett gigantiskt vardagsrum med två soffor och ett fint tv. Måste även nämna att det fanns internetanslutning på datorn på övre våningen, men jag liksom prioriterade bort det just då. Kollade min facebook-sida kanske två gånger ch kniven mot strupen-programmet på tisdag kväll, men annars, ingen dator. Och det var faktiskt rätt beslut känner jag nu efteråt.

Har en massa bilder på mannens kamera, men jag lägger in lite bilder som jag tagit med min mobiltelefon nu. Därför är inte bildkvaliteten den allra bästa heller, men det får så lov att duga även denna gång.


Lite vyer från Vuokatti. Var ut och promenerade minst en gång per dag. Hade tur med vädret. En bild av vårt kök oxå.


Glada tjejan. :D Både i stugan och på bilfärderna lyste hon som en sol. <3

Avslutningsvis en mysbild med systrarna

Vi kollade på tv och åt chips med dipp.

På tal om dipp. Måste bara tipsa om denna goda sweet chili. Den är helt sanslöst god!!!


Nu blir det gröt-dagsför lilla tjejen. Stora sitter och pysslar kycklingar. Det blev lite sent med påskgräs-såandet i år också, eftersom vi gjorde det först när vi kom hem, men vi ska hoppas att det hinner växa till sig under påskveckan.

Hej svejs!
Vi har bestämt oss för att åka till Lappland imorgon fastän flickorna snorar och hostar. Förra året åkte vi fast stora hade magsjuka och så insjuknade vi en efter en i det, där i stugan. Nu känns det som att Angela är bättre och Felicia är väl hoppeligen på bättringsvägen också, men hon hostar och när hon nyser sprutar det ut snor ur näsan... Noggrann beskrivning där för alla finkänsliga. haha.Ska ta tag i packandet så småningom. Stora har packat sin egen väska klar redan, så jag måste dubbelkolla den. Såg i.a.f att hon plockade ner 6 par trosor, så det är ju på god väg nästan klart. :)

Stora har dagklubben från morgonen och pappsen jobbar sin sista praktikdag, så jag räknar med att vi kommer iväg ca kl.17 imorgon kväll. Men stora tycks ju tro att det är ikväll vi ska köra iväg:


Redo för avfärd.

Min mor kommer dit för endast två dagar, annars har vi hela stora stugan för oss själva. Bjöd faktiskt in en annan familj, men dom hade inte möjlighet just nu att åka iväg. Synd. Skulle ha varit kul att ha lite sällskap. Men mysigt ska det bli. Det är jag hundra på.

Tror att vi har en långsam internetanslutning där också, får se om det går att skriva något därifrån. Det återstår att se.

Hejdå!

Felicia var den som vaknadetidigast av oss tjejer, pappsen hade ju åkt iväg redan 7. Hon var missnöjd, inget dög och sen var hon snorig, och är det än. Hostar ibland så jag tror hon ska spy.

Angela skulle egentligen ha dagklubbsdag och dans i kväll, men hon är inte helt frisk än så jag bestämde hon får ta ledigt.

Stora kom in till vårt rum och sa "mamma, det är så TRÅKIGT att vara sjuk, det är inte kul att bara vara hemma hela tiden!" Åh ja, det vet ja mycket väl. hade en depp-kväll igår kväll och bestämde mig för att klä på tjejerna och fara ut och ta lite frisk luft. Så gjorde vi och jag städade kaninburen samtidigt. Var ut högst en halv timme, så fick stora världens hostatack. Så vi gick in igen.

Idag har jag avbokat det som vi hade imorgon, mamma-barnträffen. SÅ himla synd, men det hjälps inte nu, flickorna måste krya på sig helt innan vi kan ta hit gäster, kan inte riskera att alla blir smittade heller.

Är så himla rädd att lilla också ska få i öronen, fast det ska väl egentligen inte vara smittsamt? Nåja, kan bara hoppas på det bästa nu.

Fortsätter bo i sjukstugan ett tag till.