Nämnde en gång i tiderna, ca för ett år sedan här i bloggen, om en hundträff som inte gick så bra. Det var Lady och hennes bror som träffades då. Och mötet blev oväntat våldsamt, så vi helt enkelt måste avbryta.

Idag kom Ladys bror och hans husse gående här på vår gata och efter att jag hälsat på dem ville han att jag skulle ta ut Lady och att vi skulle låta dem mötas. Jag var först väldigt osäker, men efter en stunds tänkande så hämtade jag ändå ut henne. Vi släppte dem loss från sina koppel och så fick de helt enkelt reda ut det själv, vem som har övertaget så att säga.

Det gick över förväntan! Själv var jag inte rädd eller något, fastän de visade argtänderna ibland, de viftade glatt på svansen hela tiden och lekte tills båda var trötta och bara flåsade. :)

Skönt att de kunde leka såhär sinsemellan idag, när de nu är ett år fyllda och vi ändå bor så pass nära varandra, så känns det bra att vi kan möta dem på våra hundrastarlänkar och de inte tar livet av varandra. :)

Mannen har mått dåligt i magen idag, men han fick vila ifred så länge vi tjejer var ute, provade den nya pulkan och tog frisk luft.

Ikväll har jag handlat för morgondagens nyårsfirande och mannen åkte nu iväg med en kompis till stan. Så han har gaskat upp sig och mår bättre nu.

Vi kollar på film och tar det lugnt. Borde väl egentligen städa och baka en cheesecake som jag planerat till desserten imorgon efter vår burrito-middag, men jag tar det lilla lugna och litar på att jag hinner med allt innan dagen är slut. I nödfall kan jag göra den först imorgon också. :)

För övrigt har vi nu varmt ute, snön smälter och det är våt, tung snö överallt... Som tur hjälpte grannen till lite med snöskottningen så länge jag var till affären, han har kontakter och får hem alla världens grävmaskiner och snöplogar när behovet finns. Sen är han så snäll och hjälpsam alltid, så det känns bra att ha nära grannar som är så hyggliga. :)

Nu måste jag avbryta något gräl flickorna emellan. Tror att detta med ledighet inte är så bra hela tiden åt så rastlösa själar som dem, eller det är den äldre som är mera rastlös och i brist på annat att göra kan man ju bråka med lillsyrran lite. GAAAH!! Blir galen snart.

Hej svejs!
 Börjar med en fin bild från julafton. Fick ett foto med flickorna med två av sina kusiner, som sitter på golvet med Lady.
 
Måste även visa julklappen jag fick som bara fick mig att brista ut i skratt för att det var så JAG:
 
En underbar emaljkruka med helt underbart innehåll. :)
 
Har tagit några dagars paus från bloggen.

Stora fyllde 7 år i förrgår. Vi spenderade dagen i staden Ylivieska i ett shoppingcenter där. Köpte kläder åt henne till födelsedagsgåva samt lego friends, som hon önskade sig. Vi åt på Pedrinas och hade en allmänt bra dag lilla familjen emellan.

Gårdagen gick åt till att handla, städa och baka. Det tog mycket längre än jag hade tänkt mig, så det blev inget ordentligt fredagsmys. Bastubad och chips framför tvn nog, men båda flickorna sov vid kl.22 redan. Och jag bakade gräddtårta, smörgåstårtor, "myror" och apelsinmuffins. Idag gjorde jag även marshmallows doppade i choklad och med strössel på. Då hade redan de första gästerna kommit.


Angela 7 år och hennes kusin Aurora, 10 månader äldre, dvs, hon blir 8 år om ca 2 månader. <3
 
Så vi hade alltså kalaset idag. Stora sa ikväll att hon är mycket nöjd med dagen, så jag antar att jag fick godkänt efter min ansträngning. :)

Nu är det nyårsafton nästa, som jag också lovat ordna här hon oss. Sen efter det kanske det börjar lugna ner sig. Eller nej förresten! Då kommer ju vardagen emot igen! Med jobb och förskola. Haha. Suck och stön. Känner mig helt färdig och något lov har jag inte direkt känt av, känns det som.

Nu ska jag kolla på ROCKY filmen som visas på TV3. Och sen blir det sovdags. Har färdigt bortplockat i köket efter dagens kalas, så det känns skönt.

Hej svejs!