32 fulla veckor imorgon fredag. Här är en bild på magen. :)
 
Spännande tider detta. På tisdag kväll ska jag och maken gå en kvällskurs på BB som sägs vara mycket populär bland omföderskor. Det handlar om psykoprofylax och är något de sysslat med i lite över ett år här i vår stad, som är den enda staden i Finland som håller på med det, vad jag förstått, men desto längre har dom hållit på med det i Sverige... http://www.profylaxgruppen.com/ Här kan man läsa mera om vad det innebär och jag har faktiskt stora förväntningar på kursen, dels för att jag behöver all hjälp jag kan få och dels för att de fått sådan positiv feedback på det både från mammor men också papporna!
 
Idag har vi varit till simhallen vesiveijarit i grannstaden. Flickorna har väntat på denna dag, sedan vi berättade för dem om våra planer och mycket riktigt hade de väldigt kul och var så glada och trötta efteråt att ena sov i bilen på väg hem och den andra somnade bums i sin säng ikväll vid läggdags. :)
 
Vi var också och åt en bit mat vid RAX http://www.rax.fi/rax!/sv_FI/ Det var verkligen gott måste jag säga. Synd bara att deras mjukglassmaskin antagligen pajat eller nåt för vi fick skopa åt oss glassbollar istället, men stora tyckte det var mycket bättre såhär. :)
 
Imorgon är det redan fredag och jag tycker att denna veckan har gått alltför snabbt. Vi har varit ute varje dag och snön har smält bort lite hela tiden pga alla + grader, men det är mer än välkommet, det betyder att våren snart är på intågande! OK, jag vet att mars-månad ännu räknas som en vintermånad i Finland, men jag njuter ändå av alla vårtecknen som fågelsong och längre, ljusa dagar.
 
Hade ett rutinmässigt rådgivningsbesök i måndags och magen hade bara växt en stackars centimeter sedan sist. När hon sedan kände på magen fick vi förklaringen... Babyn ligger i tvärläge! Första fallet för henne, sa hon vid rådgivningen, men hon tror också att babyn nog hinner svänga sig, den har så rymligt och bra ännu. Hade gått upp 1,4 kg nu, så 70-strecket är ett minne blott. :)
 
Blev positivt överraskad att man numera får ett till UL i v.36! Detta fanns inte när jag var gravid för 3 år sedan, men det har lagts till just för dessa fellägen som bebisarna kan ligga i. I denna vecka kan läkaren ännu försöka svänga på babyn. Då får man också ligga i en CTG-kurva och kollas extra noga upp med blodtryck och urinprov. Så det har jag också bokat tid till nu.
 
Sen har min kära make på sin lediga tid hållit på och måla lite möbler här hemma. Två stolar har blivit vita samt ett skåp som står i köket, som vi läge funderat på att måla om. Nu är det gjort och jag är jättenöjd!
 
 
 
Nu är det nog dags att krypa till kojs. Imorgon blir det fredags-shopping, både mat och lite annat gott inför fredagsmyset ska inhandlas. Sen får vi besök av syrran med barn, varav en lämnar här över natten. Stora var så exhalterad här idag att hon trodde inte hon skulle kunna sova något alls den här natten för att hon är så glad!
 
GOD NATT och på återseende härifrån!
 
Hej svejs!
Viktigt med mys, så vi ordnade med det i går lördag i stället för på fredagen, som vi annars brukar. Var ju på kalas i fredags, mysigt det också, tyckte jag, men flickorna ville se på film, så vi såg en bra en igår kväll. Tingeling lämnar till en annan gång, för vi orkade inte se två på raken. ;)

Rise of the guardians hette den vi såg och den var riktigt bra!


Jag och flickorna hade bakat sockermunkar och donuts under dagen och de första måste jag medge inte riktigt blev som vi ville, men senare, när jag kom på knixet så blev de riktigt bra! Alla tyckte de var riktigt goda dessutom!

Här kommer receptet (Leila Lindhoms):

2 tsk kardemummakärnor
3 dl mjölk
50 g färsk jäst
1.5 dl strösocker
1 nypa salt
150 g mjukt smör
2 st ekologiska ägg
12 dl vetemjöl special

Gör så här

1. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. (Använde färdigmalen)
2. Blanda med mjölken.
3. Värm tills mjölken är ljummen, cirka 37 grader.
4. Smula jästen i en bunke och lös upp den i degvätskan.
5. Rör ner strösocker, salt, tärnat smör och ägg.
6. Sedan lite vetemjöl i taget.
7. Arbeta samman till en smidig vetedeg.
8. Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek, i 45–60 minuter.
 

Sen kom vi på att det var lättast att kavla ut degen och trycka ut donuts med ett glas e.dyl och själva hålet i mitten med en flaska. Vi försökte rulla dem för hand först, men de bara öppnades vid friteringen och var inte runda längre...

Har varit ute en bra stund med flickorna idag. Samma sak igår. Skönt med frisk luft!

Nu ska jag försöka få gjort något här på insidan också. Pappan i huset är och åker snowboard sedan frukost imorse, så kanske han kommer hem snart.

Hej svejs!
 
Äntligen är fredagen här och dessutom börjar en vecka av ledighet. Fastän vi förra veckan var till Lappland och hade s.k. ledighet, så känns detta mer än välkommet. :)

Allt börjar kännas så tungt och klumpigt nu. Ont i ryggen är en varje-dag-sak och jag längtar till mammaledigheten.

Ikväll inleds denna ledighet med ett hejdundrande kalas! Blir inte så stort idag, men jag ser desto mer fram emot det. Har inte setts på länge. Flickorna har också förberett sig i ett par dagar med diverse saker. ;) Kul!

Nu ska jag ta itu med ett och annat här och njuta till max!

Hej svejs!