Så, igår hände något oväntat. Vår frys blev varm, en massa mat och glass förstördes innan min man började meka och senare på kvällen fick det fixat. Jag ringde till ett ställe som förut varit hit och fixat våra hushållsmaskiner, men dom lovade inte ens att ta en titt på åbäket! Åååh, vad jag blev stressad! Jag menar, det är ju deras jobb!?!

Nåja, vi hade tur helt enkelt att det vi själva försökte funkade. Egentligen gjorde jag inte så mycket. Under dagen försökte jag ställa in termostaten så att det skulle bli kallare igen, men inget hände...

Min man var ju i skolan hela dagen, men när han kom hem fick han börja ta tag i frys-problemet då. Och ja bara tänkte hela tiden att vi måste köpa en ny frys, ännu flera utgifter till allt detta som vi redan lagt ut detta år...

Har ännu bilen som måste byggas och besiktas. Flera hundra euron måste vi lägga ut där också.

Men nu är i.a.f. frysen så kall som den ska vara igen. Tack och lov för det!!!

Idag får jag ha bilen hemma. Förde stora till förskolan imorse och ska hämta henne snart igen.

Förde en stor påse med saker till missionsstugan. Det är skönt att få bort lite grejer som vi ändå inte behöver. :)

Lilla sover på soffan och jag ser på tv/bloggar. Måste plocka undan svampen som ligger på kölsbordet och stinker. Barnens farfar förde en hel påse med kantareller åt oss igår och efter rensningen behövde dom ligga och torka ett ta, så nu stinker hela huset svamp. Det kan liknas med en rutten roskpåse...

Så off I go!


Receptet kommer från den härliga kokboken "Vinterns Söta".

Frusen fluffig polkagrispaj

Botten:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.

Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff (det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!) och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.

Ta resterande krämoch blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

Servera såsen varm eller kall till pajen.

Denna paj är helt enkelt underbar och pricken på i:et är chokladsåsen. Den är FÖR god! Håller dock INTE med om att man kan servera den kall, för den stelnar. Lägg den i micron så den blir god och rinnig igen. :) YUMMIE!!!!

 

Sökte ju ett nytt jobb för ett tag sen och fick idag ett brev på posten att det var 21 sökande och de har valt 2 andra redan. Hmm.. Är inte direkt ledsen, men ändå skulle det ha varit kul att få det jobbet.

Har ju redan ett fast jobb och det ska jag vara lycklig över. Det är inte många inom vården som har det. Mest ströjobb och korta vikariat är vanligast.

Är lite trött så jag ska ta och vioa en stund medan lilla sover och stora tittar på film med sin pappa.