Dessa ord ser jag innan jag somnar och när jag vaknar. Sant så sant.
 
Den fina fjärilen har stora pärlat ihop åt mig. Älskar fjärilar!
 

Tror jag ska använda mig av det temat på inkommande fest faktiskt. Det kan bli riktigt kul att bara låta fantasin flöda och komma på mer och mer som man kan göra med fjärilar. :)
 
Måste ännu till butiken och dom stänger om drygt en timme, så jag måste ha lite bråttom... Är inställd på att det är en massa folk där som tror att världen går under. Bara för att butiken är stängd en dag brukar det tyvärr bli så...
 
Glömde citron och cocktailstickor igår när jag var och handlade och dessutom måste jag köpa mera blöjor storlek 1, för varje gång jag håller på byter blöja och just lagt den nya under Vanessa, men inte ännu lagt fast den, så kissar hon. Så det har blivit 2 blöjor att byta på en gång... Tur att de första inte är så dyra, det är ändå en stor utgift att lägga på blöjor på ett barn. Tur att mellersta dottern nu är blöjfri.
 
Nej, nu måste jag skynda mig.
 
Hej svejs!
Fin bild av systrarna som hälsade på sin lillasyster på sjukhuset. <3
 

Tog några dagar paus härifrån efter att vi kommit hem.
 
Kände att vi behövde komma in i nånslags "rutiner" och har mest tagit emot besök och följt babyns klocka dessa dagar.
 
Men jag märker att det börjar rulla på och att jag kan tolka hennes behöv ganska bra nu.
 
Och nätterna sover vi hyfsat. Hon åt två gånger förra natten, men somnade om genast igen, så då gjorde jag det också. Natten innan åt hon tre gånger.
 
Igår blev hon en vecka gammal och jag gjorde mitt första besök till affären, men hon fick vara hemma med pappa så länge. Jag hade stora med mig och hade tänkt att jag skulle få lite hjälp av henne med storhandlandet, men hon hade en av sina Diva-moments just då... Vid kassan hittade hon en stol som hon satte sig på och jag plockade alla varor i väskorna, så jag blev svettig. När jag säger att allt är klart och vi ska åka iväg så utbrister hon "Nämen åååh, jag har så ont i benen och satte mig JUST ner för att vila!"
 
Jo, jag tackar för det! :) Men det gick överlag bra i.a.f. och Vanessa hade sovit hela tiden här hemma. Vi var ju ändå borta bara en timme så.
 
Idag är det mulet och lite regnigt, men jag hoppas att det blir sol imorgon, för då har vi bjudit över lite bekanta och tänkte inleda grillsäsongen. Ska även ha serpentiner, ballonger och såpbubblor till barnen. Så det ska bli riktigt kul tror jag! Ett riktigt majkalas!
 
Nu är stora vid förskolan. De skulle ha räfsan med idag och räfsa alla löv på gården. Klart att man ska utnyttja barnarbete när det är möjligt. Hehe.
 
När jag hämtar hem henne idag, ska jag samtidigt hämta en mössa till lillasyster, med just den texten på, som jag råkade se på Facebook-loppis. Älskar små fynd på loppis och skulle även ha hittat ett och annat vid loppis i stan när jag gick där med min stora mage, men allting är så könsindelat, så jag tänkte att jag spar det till senare då, för vi visste ju inte vad det skulle bli för sort. Eller läkaren sa ju att det känns som en pojke, men när man inte vet 100% säkert, så är det ju inte så klokt att handla hem en massa saker.
 
Nu ska jag gå genom lite mer foton.
 
Hej svejs!
Vanessa 4 dagar gammal och riktigt med på fredagsmyset, trots att inte filmen G-FORCE märkbart intresserar. ;)
 

Och naturligtvis får hon smaka på allt gott som fanns på fredags-brickan, enda skillnaden är att hon intar den i flytande form. :) 
 
Tänk att hon egentligen var beräknad att födas idag, men nu sitter jag med henne här i famnen och bloggar. Fastän jag har varit med om att få två barn tidigare, så är denna gången lika otrolig och omtumlande ändå! Helt ofattbart men ändå så verkligt och så underbart.
 
FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE:
Vi mår båda bra och jag kan berätta att vi åkte in till sjukhuset i måndags efter klockan 13 efter att min syster anlänt, som skulle passa alla flickor. När vi kom in låg jag först i en CTG-kurva och det konstatrades att jag var öppen hela 6 cm! Jag hade alltså klarat av massor hemma! Vi flyttades direkt till förlossningssalen och jag bad om att få en spinal-bedövning. Anestesiläkaren blev tillkallad och jag fick en kanyl för dropp med saltlösning som man behöver ifall blodtrycket sjunker för lågt av bedövningen. När anestesiläkaren kommer in och ska ge bedövninen, misslyckas det 4-5 gånger och jag hinner ha 2 värkar under den tiden. Blir rädd att jag inte hinner få någon medicin, men till sist lyckas hon med sticket och det börjar pittra i fötterna och jag känner hur baken domnar bort. Känner en hemsk smärta i ryggen p.g.a. trycket neråt men försöker andas mig genom det, precis som jag hittills hela tiden andats genom alla de sammandragningar jag haft hemma och på väg till sjukhuset.
 
Sen förklarar barnmorskan att jag är helt öppen och undrar om vi ska spräcka hinnorna eller om vi ska vänta ut det. "Vad är det då att vänta på?"undrar jag och hon tar fram "virknålen" som jag kallar den. Det kom inte så mycket fostervatten, för huvudet var redan så lågt ner, men nu menade de att vi bara väntar. Och länge väntande blev det inte, för krystningsskedet tog endast två minuter. Jag blev instruerad hur jag ska flämta samt krysta vid följande sammandragning och gjorde som dom sa. Bedövningen hade tagit så pass bra att jag kände bara hur något "passerade" när flickan kom ut. Ingen svidande, brännande hemsk smärta som jag upplevt tidigare och haft sådan rädsla att måsta uppleva även denna dång. Hon föddes kl.15:39. Detta var absolut den bästa av mina tre förlossningar. Den smidigaste och även snabbaste tid på sjukhus-förlossning. :) Hon fick tio poäng där och det får hon även av mig.
 
Första bilden på våran prinsessa. Endast några timmar gammal.
 
Nu är det sovdags. Ha en trevlig helg alla! Det tänker vi ha! ;)