Gjorde en himmelskt god limecurd som tårtfyllning för inte så länge sedan. Blandade ut det med vispad grädde innan jag fyllde tårtan, för annars kunde det ha varit lite väl syrligt, men annars kan man ju använda det som det är på skorpor e.dyl.
Limecurd.
 
Receptet är Leila Lindholms och jag bytte bara ut citronerna mot lime.
 
Ingredienser:

3 ekologiska citroner
1.5 dl strösocker
50 g smör
1 msk maizena
2 ekologiska ägg
2 ekologiska äggulor

Gör så här:

Tvätta tre citroner noga och torka. Koka upp citronsaft från två av citronerna samt rivet skal från alla tre, ihop med strösocker och smör. Sila sedan av vätskan.
Blanda ut maizena med saften från din tredje citron och rör ner detta i vätskan.
Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan, ställ tillbaka på spisen och sjud tills citronkrämen tjocknar.
Häll över din lemon curd i en ren skål och låt svalna.

Jag hade sparat barnmatsburkar (de största) och locken till dem och de blev perfekta att hälla över curden i sen och förvara i kylskåpet.

Hej svejs!

Kommentera

Publiceras ej