Fem dagar till julafton. Ikväll har flickorna julfest vid skolan. Jag och lilla ska gå och kolla teatern, lyssna till julsånger och dricka glögg.

Hemma har vi zoo. Tar hand om andras djur så länge de reser runt i varma asien. Igår skulle jag ha sålt alla billigt, även våra egna, för hela min ljusuppsättning åkte i golvet när katterna jagade varandra runt i huset. Glassplitter och prydnadsstenar åkte i soporna. Hundarna var allmänt stökiga. Tala om julstress liksom. Ta det gånger fem! Haha! 😹

Nåja. This too shall pass. 🙏 Men sen kommer EN TILL hund hit på söndag. Och han ska bo här en vecka ungefär. Så jag har inte städat alls inför julen. Städar efter nyår. Kanske.

(null)
Tredje adventveckan.

För övrigt har det kommit en del snö. Hoppas på en vit jul. Barnen har julpysslat och jag kom mig faktiskt för att sända julkort i år! Har inte gjort det varje år på sistone. Det är orken som varit som bortblåst ibland. 
I lördags hade vi en liten julfest hemma hos oss med barnens kusiner. Jag gjorde "tomtegröt" och sen hade tjejerna pepparkakshus-challenge. Sen fikade vi. Jag hade för första gången i mitt liv gjort en glöggcheesecake. Den lyckades helt bra. Mjölkfri och glutenfri som den var.

(null)
Glöggcheececake, jultårtor och mintchoklad.

Julen kommer snabbt på nu, men den tar också slut lika snabbt. Så är det alla gånger. Vår julgran har varit utsatt av attacker från en viss katt. Han klättrar i trädet och drar ner pumlorna och kastar dem runt på golvet. Paketen under granen har hittills fått vara i fred, men det borde jag väl inte ha skrivit, för de är också i fara har jag på känn. Har en del som jag ännu ska paketera, men det hinns väl med ännu under kommande dagar.

(null)
Årets julgran.

Nu blir det brunch här hos oss. Sen ska jag plocka fram finklänningarna till kvällen. Lite städning kunde jag hinna med här under dagen, men är det värt det? Tror inte det. 😂

Hej svejs!

Kommentera

Publiceras ej