Vanessa 4 dagar gammal och riktigt med på fredagsmyset, trots att inte filmen G-FORCE märkbart intresserar. ;)
 

Och naturligtvis får hon smaka på allt gott som fanns på fredags-brickan, enda skillnaden är att hon intar den i flytande form. :) 
 
Tänk att hon egentligen var beräknad att födas idag, men nu sitter jag med henne här i famnen och bloggar. Fastän jag har varit med om att få två barn tidigare, så är denna gången lika otrolig och omtumlande ändå! Helt ofattbart men ändå så verkligt och så underbart.
 
FÖRLOSSNINGSBERÄTTELSE:
Vi mår båda bra och jag kan berätta att vi åkte in till sjukhuset i måndags efter klockan 13 efter att min syster anlänt, som skulle passa alla flickor. När vi kom in låg jag först i en CTG-kurva och det konstatrades att jag var öppen hela 6 cm! Jag hade alltså klarat av massor hemma! Vi flyttades direkt till förlossningssalen och jag bad om att få en spinal-bedövning. Anestesiläkaren blev tillkallad och jag fick en kanyl för dropp med saltlösning som man behöver ifall blodtrycket sjunker för lågt av bedövningen. När anestesiläkaren kommer in och ska ge bedövninen, misslyckas det 4-5 gånger och jag hinner ha 2 värkar under den tiden. Blir rädd att jag inte hinner få någon medicin, men till sist lyckas hon med sticket och det börjar pittra i fötterna och jag känner hur baken domnar bort. Känner en hemsk smärta i ryggen p.g.a. trycket neråt men försöker andas mig genom det, precis som jag hittills hela tiden andats genom alla de sammandragningar jag haft hemma och på väg till sjukhuset.
 
Sen förklarar barnmorskan att jag är helt öppen och undrar om vi ska spräcka hinnorna eller om vi ska vänta ut det. "Vad är det då att vänta på?"undrar jag och hon tar fram "virknålen" som jag kallar den. Det kom inte så mycket fostervatten, för huvudet var redan så lågt ner, men nu menade de att vi bara väntar. Och länge väntande blev det inte, för krystningsskedet tog endast två minuter. Jag blev instruerad hur jag ska flämta samt krysta vid följande sammandragning och gjorde som dom sa. Bedövningen hade tagit så pass bra att jag kände bara hur något "passerade" när flickan kom ut. Ingen svidande, brännande hemsk smärta som jag upplevt tidigare och haft sådan rädsla att måsta uppleva även denna dång. Hon föddes kl.15:39. Detta var absolut den bästa av mina tre förlossningar. Den smidigaste och även snabbaste tid på sjukhus-förlossning. :) Hon fick tio poäng där och det får hon även av mig.
 
Första bilden på våran prinsessa. Endast några timmar gammal.
 
Nu är det sovdags. Ha en trevlig helg alla! Det tänker vi ha! ;)
 

Kommentera

Publiceras ej