Receptet kommer från den härliga kokboken "Vinterns Söta".

Frusen fluffig polkagrispaj

Botten:
20 småkakor med smak av choklad
2 msk kakao
25 g smält smör
Polkafluff:
5 dl vispgrädde
1 burk marshmallowfluff
några droppar pepparmyntsolja
några droppar röd karamellfärg
1 dl polkagrisar + några till dekorering
Chokladsås:
125 g mörk choklad
75 g smör
½ dl strösocker
½ dl sirap
1 nypa salt
½ dl vatten

Kör kakor, kakao och smör i en matberedare. Tryck ut smulblandningen i en pajform med höga löstagbara kanter. Ställ i frysen.

Vispa grädden och blanda försiktigt med marshmallowfluff (det ska bli lite klumpigt, rör inte ut fluffet helt!) och några droppar pepparmyntsolja efter smak. Lägg ungefär en tredjedel av krämen i en separat skål och ställ åt sidan.

Krossa polkagrisarna i en mortel. Blanda ner den i den större mängden kräm. Ta ut pajformen ur frysen och bred ut krämen i pajskalet.

Ta resterande krämoch blanda i några droppar karamellfärg. Klicka ut den röda krämen över den den vita i formen. Gör med en kniv ett virvlande mönster i krämen.

Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar. Ta fram den i 10-15 minuter innan den ska serveras. Dekorera med polkagrisar.

Blanda ihop ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Koka upp och rör tills all choklad smält. Låt småsjuda i ca 10 minuter eller tills såsen blivit tjock och glansig.

Servera såsen varm eller kall till pajen.

Denna paj är helt enkelt underbar och pricken på i:et är chokladsåsen. Den är FÖR god! Håller dock INTE med om att man kan servera den kall, för den stelnar. Lägg den i micron så den blir god och rinnig igen. :) YUMMIE!!!!

 

Kommentera

Publiceras ej